1/3

Zweedse schuur met kantoor

Bebouwd:

Ingenieur:

Aannemer:

2015

Croes BV

Eigen beheer

De Zweedse schuur met kantoor is een vergunningsvrij bouwwerk van bijna 100m2. De opdrachtgevers hebben veel met zweden en wenste een typisch Zweedse uitstraling gecombineerd met moderne vormgeving. Daarnaast werd er gevraagd om zo min mogelijk bomen op het terrein te verwijderen.

Dit samen heeft geleidt tot dit unieke ontwerp. De schuur heeft een asymmetrische schuine kap waarvan de daklijn overloopt in het platte dak van het kantoorgedeelte. Om de bomen niet te verstoren is het kantoor gedeelte om een boom heen gezet. Door het glas op glas detail in de hoeken lijkt het of de boom ook daadwerkelijk in het kantoor staat.

 

De twee gebouwen worden samen gebracht met het doorlopende grasdak en een glazen corridor tussen de twee objecten in.