1/11

Tuin-atelier met schuur

Bebouwd:

Ingenieur:

Aannemer:

2014

JVZ Ingenieurs

Gecos BV

Deze opgave werd gevormd door een achterstallige schuur, opgroeiende kinderen, een plek om even weg te kunnen zijn en een wens voor een b&b in de toekomst. Het resultaat is een vergunningsvrij bouwwerk van ruim 90m2.

De oude schuur heeft een enorme facelift gekregen met als toevoeging “het tuin-atelier” De materialen zijn zorgvuldig gekozen op herkomst, behandeling en hergebruik. Zo zijn de kolommen gemaakt van duurzaam verkregen boomstammen en de gevel is bekleed met gestoomd hout. Het groene dak zorgt voor een natuurlijke uitstraling, een goede water huishouding en een zeer goede isolatie.

Het tuin-atelier en de schuur zijn in eerste instantie autonoom te gebruiken. In de toekomst kan het hoogste gedeelte van de schuur dat gedeeltelijk over het tuin-atelier valt eventueel worden gebruikt als slaapkamer.