top of page

Europan 13 - Gilly Campus

Uitgeschreven:

In samenwerking met:

Resultaat:

2015

dNa Architecten - Bureau zondag

Geen vermelding

Europan 13, Charleroi België

 

Samen met Bram Zondag (Bureau Zondag) en Arjan de Nooijer (dNa architecten) heb ik een voorstel gemaakt voor het gebied rondom het gemeentehuis van Gilly, een buitenwijk van Charleroi in België. Het resultaat; de ontwikkeling van Gilly City Campus.

 

Gilly City Campus
Het creëren van een positieve dynamische sfeer in een stad die wordt geteisterd door economische teruggang en stedelijke achteruitgang is een gevoelig onderwerp. Wij zijn van mening dat deze verandering zou moeten gebeuren door de mensen die er wonen, in plaats van door het bouwen van architectonische statements / objecten. De burgers moeten de voorgestelde projecten omarmen. Zij zijn degenen die een levendige publiek domein creëren. Zij zijn de klanten van de nieuwe publieke functies en woningen. Zij hebben de mogelijkheid om nieuwe evenementen en programma's te maken. Zonder hen is het formuleren en verbeteren van de stedelijke omgeving niet mogelijk.

 

Investeren in het onderwijs is de meest duurzame manier om op lange termijn een positieve dynamiek, werkgelegenheid en investeerders te brengen in de wijk Gilly. In een stapsgewijs proces, zal het centrum van Gilly worden omgezet in de “Gilly City Campus”, waar onderwijs, sport en cultuur nieuwe mogelijkheden zullen genereren. Het proces wordt aangestuurd door de focus te leggen op de jongeren en werklozen doormiddel van onderwijs. Het bied een middel om nieuwe vaardigheden en ervaringen te genereren, en hun spectrum binnen de samenleving te vergroten. Leerlingen laten in het openbaar zien dat ze bekwaam zijn, en zullen zo andere jongeren stimuleren ook deze stap te zetten. De leerdoelen, opdrachten en workshops adresseren de problemen en zaken die spelen binnen de samenleving. Zo zal iedereen in Gilly profiteren. Het zal ook het gevoel van eigenwaarde en het bewustzijn van de burgers vergroten waardoor de positieve bijdrage in de hele wijk kan worden gevoeld.

 

Helaas zijn wij niet geselecteerd voor de top 7 beste plannen.

bottom of page