top of page

Bredeschool, Bonaire

Uitgeschreven:

In samenwerking met:

Resultaat:

2011

Studio Ginko

Eervolle vermelding - Top 5 uit 231 deelnemers

Deze opgave is een prijsvraag, uitgevaardigd door de bredeschool in Bonaire. Het ontwerp is tot stand gekomen in een team met 2 architecten, 1 bredeschool specialist, 1 student bouwkunde. 

 

Twee scholen worden samengevoegd in het principe van de Brede School. Hierbij is belangrijk dat de leerlingen verschillende vaardigheden op het terein kunnen ontwikkelen in samenwerking met het bedrijfsleven. Ook moeten buitenschoolse activiteiten en verenigingen gebruik kunnen maken van de faciliteiten die de school bied. Dit is een zeer goed gedocumenteerde filisofie. 

Wat deze opgave lastig maakte zijn de twee scholen. Een is overwegend zwart en disiplinair, de ander is overwegend wit en antroposofisch. De onderwijs stijlen zijn zulke uiterste dat wij het niet mogelijk achte dat deze twee scholen als een school verder zouden gaan. 

 

Ons ontwerp draagt het concept van eenheid in bebouwing met gescheiden clusters van leslokalen. Hierdoor is het mogelijk om alles samen te laten werken, en toch individuele lesmethodes mogelijk te maken. 

 

De inzending kreeg een eervolle vermelding om het goed doordachte concept. 

bottom of page