top of page

Appartement Amalia

Gebouwd:

In samenwerking met:

Ingenieur:

Aannemer:

2014

Cecile Raas Architect

Croes

Ros Verbouw BV

Bij aankoop van dit appartement bestond het uit twee bouwlagen waarvan er een bewoond was en de tweede voor opslag werd gebruikt. Het programma van eisen vroeg om meer licht (vooral op de bovenverdieping), meer ruimte en een opgang naar het dak voor een dakterras. 

 

Het ruimtelijke vraagstuk hebben we op de eerste verdieping opgelost door twee doorbraken te realiseren waardoor er een grote, vrij indeelbare ruimte op deze verdieping ontstond. De originele kast met schuifelementen is weer in ere hersteld, zodat woon en eetkamer gescheiden bleven. De aanwezige badkamer is verplaatst naar de erboven gelegen verdieping en omgevormd tot een wc en bijkeuken.

De tweede verdieping is geheel gestript om ruimte te bieden aan een badkamer, 3 slaapkamers, een inloopkast en een patio. Omdat deze verdieping niet voor bewoning was bedoeld, zijn de raampartijen klein en de lichtinval minimaal. De patio brengt het licht nu in overvloed naar binnen en biedt tevens toegang tot het erboven gelegen dakterras.

Het dakterras is geheel gemaakt van hout en zorgvuldig om de dakramen en schoorstenen heen gelegd. Het biedt een mooie plek om buiten te zijn in alle rust, midden in de stad.

bottom of page